Ostmästare!

Mat är ett stort intresse för många och vi vill hela tiden få mer kunskap om en av livets stora njutningsämne. Det är inte så konstigt att det går så bra för alla mattidningar och att det produceras kokböcker på löpande band.

Jag har träffat en riktigt ostmästare Jon Andri Zogg och hans kollega Rickard som verkligen inspirerade mig och delade med sig med sin kunskap om ost.

Och helt gratis var det. Nja, inte riktigt jag gick därifrån med några riktigt goda ostar.

De båda jobbar i ostcharken, Saluplats Ost i Hötorgshallen.

Kul att träffa på två unga killar med så mycket kunskap och gediget intresse för just ost.

Naturligtvis passade jag på att fråga vilka deras favoriter var,

Svaret var dessa två ostar:

Beaufort, Savoie, Aoc, märkt sen 1976, tillverkas under 100 sommardagar, (Fr), kostar 65 kr/hg.

Létivas Alpage, Canton Vaud, endast på sommarmjölk, lagrad i minst 14 månader. (CH) 45 kr/hg.

Jon Andri har själv ett enkelt svar på varför han har fastnat för ostens magi: ”Det är jättekul att följa hela processen, men framförallt är det så jävla gott!”

bild-49 kopiabild-48 2Jon och Rickards favorit ostar.

Det här inlägget postades i Food&Drinks, Maria och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>