Lyxig kashmir

För inte så länge sedan så var det inte helt enkelt att hitta härliga kashmirplagg.Men på senare tid är utbudet helt annat. Och designen framförallt.
Det finns särskilt två som blivit mina absoluta favoriter och det roligaste är att det är svensk design. DAVIDA är ett av dem. Grundades 2009 av bröderna Kristian och Max Holm. Snyggt, sofistikerat och med design som ger det lilla xtra. CARIN C är en annan som samma vackra sobra färgskala och design har. För mer info www.davida.se www.adamshus.se

 

 get

Lite kort fakta omKashmir är underullsfibrer från tamgetter som lever i mycket kallt klimat. Namnet kommer av regionen Kashmir som ligger i norra Indien. Ullen är mycket mjuk och lätt och används till klädesplagg. Den kashmirull som har högst kvalitet är underull som kommer från getens buk- eller halsparti.

 För att tillverka en enda kashmirtröja krävs ull från cirka 10 getter.

kashmir davida adams hus.

Det här inlägget postades i Eva, Fashion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *