En morgon på väg till jobbet…

Jag är fortfarande stundvis skärgårdsbo, vilket ibland kräver sin logistik när man ska till jobbet. Denna morgon var just en sådan.Vaknade upp i ottan. Preppad o redo. Båten med all rekvisita lastad och klar. Zinkbadkar, stegar, korgar med mera.  Vindstilla och klar sikt. Finns två saker jag alltid fasar lite över, trots alla mina år i till sjöss. Dimma och finlandsfärjorna. Sätter mig i båten och njuter av den stilla, fina morgonen. Harmoni ända tills jag i ögonvrån känner den fruktade stora vita skugga som passerar parallellt längs min sida på andra sidan ön. Vad? Jo, finlandsfärjan. Kommer en kommer pärlbandet av flera. Ålandshavs partyglada är på väg hem. Alla passerar de oss. Till och från. Finns två val. Att snabbt gasa på för att hinna över fjärden före färjan eller slå av gasen och vänta in vågskvalpet. Pest eller kolera.  Att känna detta fartygs bogvisirfront närmandes är för mig som att simma med vithajar. Typ, dimma eller möte dessa fruktade färjor. Då e man inte stor på sjön.20130503-123011.jpg

 Utanför Stora Timrarö i mellersta skärgården.

20130503-123035.jpg Fanstyget dyker opp20130503-123055.jpg

Å när jag ska lägga till så är det bizzy trafik på bryggan. Jag ska ta mig in mellan en av stolparna till vä. En morgon med utmaningar. bildLasta o lossa hör ofta yrket till.  

20130503-123119.jpg

 På håret att allt fick plats i bilen. Nu 6 timmar till Skåne. On my way!

Det här inlägget postades i Eva, Interior och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En morgon på väg till jobbet…

  1. Lise-Lotte skriver:

    Får panik när jag läser om det,läskigt med så stora båtar!!
    Imponerande att du fixar det.Välkommen till Skåne land idag varmt & skönt & bara lite vind.
    Varma hälsningar
    Lise-Lotte Nydahl :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>