Sommarens trendigaste drink

I går jobbade jag och gjorde en fotografering med Philip Kumar som är bartender och har äran att representera drycken Aperol. Aperol är en av ingredienserna till sommarens trendigaste drink,  Aperol Spritz!

Av Philip har vi fått receptet till drinken Aperol Spritz:

3 delar torrt mousserande vin

2 delar Aperol

1 del soda

Enkel 3-2-1 metod!

Fyll ett stort glas rikligt med is.

Häll 3 delar torrt mousserande vin, 2 delar Aperol en del soda. I den ordningen.

Garnera med apelsinklyfta.

Aperol är APERITIF/BITTER, den är Ljust orange med en bitterljuv och söt smak. Receptet har inte ändrats sedan den skapades och består av en rad örter, frukter och kryddor. Dessutom har Aperol en låg alkoholstyrka på endast 11%. Aperol skapades 1919 av bröderna Barbieri i Padova och lanserades med den unika idén med en aperitif med bara 11 procents alkoholstyrka. Sedan dess har Aperols popularitet bara vuxit och är idag Italiens populäraste aperitif.

729
70 cl
139 Kr
11 %
Italien

Aperol spriz vinglas vit Aperol_75cl_LR

 

IMG_0560

Stolt bartender Philip till hetaste sommardrinken. Om du är i Stockholm i sommar kommer du säkert att stöta på Philip på någon av Stockholms trendigaste barer och restauranger.
Drinkbild och info av Nigab.
Det här inlägget postades i Food&Drinks, Maria och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>