Two Shabby Chicks

I Sickla finns en helt underbar butik, Two Shabby Chicks. Ni hittar butiken på Järnvägsgatan 8 i Sickla Köpkvarter, vid de så kallade ateljébutikerna, bakom Dieselverkstan. Bor ni inte i Stockholm så finns det även en webshop. I butiken blandas gammalt och nytt, jag låter bilderna tala helt enkelt…… och så kör vi 5 snabba med butiksägarinnan Thina Baum. Thina är min vän och kollega, kollega för att jag ofta är i hennes butik och lånar grejer till plåtningar, hittar jag inte det jag söker så fixar hon helt enkelt fram det. Och förutom presslån så har jag plåtat i hennes fantastiska hem ett otal gånger. Så vid det här laget så känner jag till alla skrymslen och vrår i hennes härliga villa som byggdes till Stockholmsutställningen 1909.

bild_1-1bild_2-3bild_5bild_3bild_4bild_3-3

Thina Baum, butiksägarinnan

Thina Baum, butiksägarinnan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vem är du? Jag driver inredningsbutiken Two Shabby Chicks och bara älskar inredning. Gamla saker är alltid bäst! Gamla saker är unika och har en historia och det är det jag gillar. Mitt första fynd var en gammal järnsäng som jag hittade i en container när jag var 10 år och den har jag fortfarande kvar.

Vad har du för butikskoncept? Jag vill att det ska vara en upplevelse att komma in i butiken. Jag har i princip bara saker jag själv tycker om, så det blir ju en genomgående och sammanhängade känsla i min eklektiska butik, eller ordnat kaos kanske man kan säga 🙂

Var hämtar du din inspiration ifrån? Främst från resor, eftersom min syster bor i Paris så spenderar jag mycket tid i Frankrike. En annan stor inspriationskälla är gamla miljöer, ja jag älskar verkligen gamla miljöer. Vackra bilder inspirerar också.

Vilket är ditt favoritresemål? Just nu hav & värme, spelar egentligen ingen roll vart, bara hav och värme, Indien är lockande.

Vilka är dina 3 favoriter i butiken just nu?

Spegel, 3500 kr

Spegel

Indisk tavla 1200 kr

Indisk tavla

L:a Brukets diskmedel 149 kr

L:a Brukets diskmedel

 

 

Det här inlägget postades i Annika, Interior, Lifestyle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *