Båstad tennisvecka

Fortsättning Båstad, som är så mycket mer än bara tennis. Orten har mycket att tacka Ludvig Nobel för. Lite kul är de bruna detaljer man lägger märke till lite här och där. Bland annat den (nu) lite brunflagnade flaggstången på Boarps golfklubb, som också byggdes tack vare honom. Ludvig gillade helt enkelt inte vita flaggstänger. Han ville att både detaljer och byggnader skulle vara en del av naturen. Förr gjordes flaggstänger av trä och tjärades. De nya, vita i dag är gjorda av glasfiber. Han ogillade de vita så pass mycket att han t.o.m lät betala både stången och flaggan till de invånare som kunde tänka sig att ha en brun. Han insåg också tennisens betydelse och anlade 1907 den första tennisbanan. I och med det fick han ner kungligheter som Kung Gustaf V- Mr G. Ja, listan kan göras lång över denne mans stora betydelse.

20130708-125209.jpg

20130708-125230.jpg

20130708-125251.jpg

20130708-125330.jpgEn välklädd,, stilig Gurra V. Gillar särskilt hans långbyxor. Snyggt.

Det här inlägget postades i Eva, Lifestyle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *