Barndomsminnen möter design

Nästa alla känner igen de fantastiska böckerna, Blomsterfesten i Täppan, Tant Bruns födelsedag, Lasse liten i trädgården och Sagan om den nyfikna Abborren. Där en av vår allra käraste illustratör och konstnär – Elsa Beskow har skapat sagorna.

Design House Stockholm lanserar en kollektion köksprodukter med motiv från Elsa Beskows sagovärld. Det är formgivaren Catharina Kippel som har fått uppdraget att skapa dekoren på produkterna.

Catharina Kippel har plockat olika bilder ur Elsa Beskoes böcker och använt de för att skapa de nya mönstren. Hon har valt att göra en upprepning och repetitioner av några mönster och på så sett skapat ett modernt utryck som känns uppdaterat.

7218048_fullsize 7217987_fullsize

TraySquareRadish
Fin bricka!

Fotor071404835

Underbara muggar!

TrayRoundMrsCabbage

 

 

Visst är produkterna söta? Det är extra kul att jag och min son Eric, 3 år just nu läser Puttes Äventyr i Blåbärsskogen varje kväll innan han somnar!

Bilder från Mynewsdesk.com

 

Det här inlägget postades i Food&Drinks, Interior, Maria och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>