Björn i Dalaskogen

I går var vi till Fryksås, en gammal fäbod från 1500-talet, på middag.  Alla ställen med självaktning kör idag lokalproducerat så mycket som möjligt. Själv gillar jag ren mat och äter jag kött så vill jag att det ska vara en glad kyckling eller ko eller vad det nu är för djur. Hursomhelst på menyn fanns björnfilé!  Jag drog då slutsatsen att det måste ha varit en lycklig björn som fått strosa fritt i Mora-Orsa skogarna, ätit helt naturligt av vad skogen har att erbjuda och dessutom från bygden så lokalproducerat som det bara går. Jag aldrig ätit björn så det lät ju både spännande och annorlunda. IMG_2326 2

Hur det smakade? Ja det var ett tungt kött, lika tung som björnen själv, det var inte direkt mört om jag säger så. Men kul runt bordet när alla smakar av varandras rätter, min björn ville alla smaka….. Lilla J, 5 år, var nog den som gillade björnkött mest av alla. Själv tyckte jag nog mest att det var kul att prova, tillbehören var dock riktiga delikatesser, granskott, rönnbris, kantareller och till det ugnsrostade lokalproducerade rotsaker.

IMG_2316IMG_2318
IMG_2305Fryksås Fäbod
Vacker utsikt ut mot Orsasjön

Det här inlägget postades i Annika, Food&Drinks och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>