Annika på hjortronmyren

Hjortron är mitt absoluta favoritbär of all time, en riktig delikatess

20130721-224636.jpgDSC_1330DSC_1347Kan bara intyga att det blev galet gott. Kolla extra noga på mitt underbara stengolv som hjortronbakelsen ligger på, det är ett gammalt kyrkgolv från Våmhus kyrka. 

Vill ni ha recept på hjortronbakelsen så kommer det här:

Hjortronsylt 2 liter hjortron, 6 dl socker. Varva bär och socker i en kastrull, koka upp på svagvärme, koka i ca 10-15 min, rör ej, utan skaka kastrullen då och då. Skumma av. Färdigt….

Sockerkaka Vispa 2 dl socker med 2 ägg. Smält 50 gr smör och blanda ner i smeten. Häll i 1 dl mjölk, 1,5 dl vetemjöl, 1 dl mandelmjöl, 1 dl potatismjöl, 2 tsk bakpulver. Häll upp i en form och grädda i 175 grader tills den är torr (ca 35-40 min, känn med en sticka så att kakan är torr)

Servera med vispad grädde.

Ja nu måste det bli en dubbel springrunda i morgonbitti……

 

Det här inlägget postades i Annika, Food&Drinks, Lifestyle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>