Loppis & Antik

Det brukar alltid bli några loppisrundor på sommaren. Nytt för i år var det gamla handelshuset i Hansjö utanför Orsa. Stort och majestätiskt har det gamla huset tronat öde i en massa år. Jag som älskar gamla hus brukar alltid stanna till och ja jag måste erkänna, jag har gått in på gården och tryckt näsan mot fönsterrutan och fantiserat vad man skulle kunna göra med huset, funderat vad det har varit, hur ser det ut där inne, vilka äger det, varför står det öde. Men nu har en släkting till den gamla ägaren tagit över huset. Det var en lanthandel från 1895 till 1940. 1940 stängdes lanthandeln och man gick ut och låste dörren och sen dess har det stått orört. All den gamla butiksinredningen var intakt. Den nya ägaren har antik & loppis varje helg under juli månad. Jag tyckte det var jätte roligt att få komma in i huset. Lite fynd gjorde jag också, ett par träfat och några gamla snören. Snörena var faktiskt även till försäljning redan 1940….. IMG_2418IMG_2425IMG_2422IMG_2426IMG_2410IMG_2412IMG_2402IMG_2414IMG_2406

Det här inlägget postades i Annika, Interior, Lifestyle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Loppis & Antik

  1. Puck Svedberg skriver:

    Hej!
    Vad kul att du uppskattade loppisen i somras! Det är alltså jag och min sambo som köpte huset förra midsommar, en dröm jag haft i 20 år gick i uppfyllelse!
    Vi är Inte släkt med någon som tidigare bott i huset, däremot är min släkt från Orsa.
    Vi ska försöka utöka vår verksamhet nästa sommar med en kaffestuga i ladugården. Hjärtligt välkommen!!Hälsningar Puck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *