Ogräspaj

Älskar att bara gå ut och plocka från naturens egna skafferi. Idag gjorde jag en ogräspaj, ja du läste rätt ogräs. Ogräs kan vara både jätte gott och nyttigt. Gick ut på ängen för att leta efter kirskål och molla med hittade inget det var för torrt och överblommat, så jag tog maskrosblad och brännässlor.

DSC_1389DSC_1393

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_1407

 

Jag valde en ädelost från Hansjö mejeri i Orsa. Hansjö mejeri har egna kossor som går och betar utanför och alla produkter görs på dagsfärsk mjölk; ädelost, färskost, hårdost och filmjölk.

 

 

 

DSC_1532

 

Ogräspaj

Glutenfri pajdeg: Knåda i hop 100 gr smör, 2,5 dl bovetemjöl, 3/4 dl kesella, lite salt. Ställ kallt en stund sen förgrädda i ca 10 min i 200 grader.

Fyllning: 3-4 dl förvällda och hackade ogräs ex, nässlor, kirskål, målla och maskrosor. Ca 200 gr ädelost. Rör i hop 1  3/4 dl kesella, 1 dl mjölk eller grädde, 3 ägg, salt & peppar

Lägg ogräset på pajen och smula över osten och häll sedan över äggstanningen.

Grädda i 200 graders ugn till äggstanningen stannat.

Det här inlägget postades i Annika, Food&Drinks, Lifestyle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>