H2O

Var i väg på en liten udda minisemester till Tyskland. Ja, kan verka lite märkligt val av  semestermål kan man ju tycka. För mig har Tyskland alltid varit en transportsträcka. Autobahn, fort som attan- för att nå den italienska eller franska Rivieran. Men denna gång tog vi den omtalade bilvägen ”The romantic road”. En term som infördes på 1950-talet inom turistverksamheten som benämning på en landsvägssträcka genom delstaterna Bayern och Baden-Württemberg i Tyskland. Sträckan går genom små pittoreska historiska, medeltida byar från Würzburg i norr till Füssen i södra Tyskland. En väldigt behaglig småmysig vägsträcka att puttra sig igenom måste jag säga. Vi strandade så småningom i den lilla pittoreska alpbyn ”Reutte”. Att vistas i Alperna sommartid är en upplevelse större än vintern har jag kommit underfund med. Hur som. Temat på denna resa blev mycket vatten. Första aha-upplevelsen blev i Bad Homburg, en välmående förort till Frankfurt, känt för sina medicinskt använda mineralvatten och spa. I stadens park finner man dessa olika naturliga vattenkällor. Det var en fantastisk upplevelse att gå där och småsippa ur de olika vattenkällorna. Gott? Nja, väldigt salt. Man fyller inte en pet-flaska direkt utan tar bara enstaka klunkar. Nästa aha-upplevelse var sen på kurorten ”Schwangau” som ligger precis på gränsen till norra Österrike. Där var jag dagligen och bastade, simmade i pool med Alperna som kuliss samt badade i deras 12 % salthaltiga pool. Man flöt som en vinkork! Dess salt sägs ha många hälsosamma effekter. Det jag kan intyga om var att huden blev fri från irritationer och len som silke. Dit kommer jag garanterat att åka igen. Detta var en upplevelse utöver det vanliga.

Läs mer på www.kristallbaeder.de samt www.romanticroadgermany.com

2 DSC06461

05 01 02 03 04

DSC06489 DSC06490 DSC06484 DSC06482

 

 DSC06485

Under dagen var det olika härliga olika treats att välja bland. Allt schemalagt.

DSC06487 DSC06483 DSC06490

3 1

 Utsikt från bastun där man ser det ståtliga Sagoslottet ”Schloss Neuschwanstein”. Sägs vara Disney Worlds inspirationskälla.  

walt-disney-world

 11

ty vägskylt

Hm…ja, lite udda vägskylt som vittnar om historien.

Det här inlägget postades i Eva, Health, Lifestyle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till H2O

  1. Astrid skriver:

    Kul att du utforskat det tyska lite grann. De har en stark wellness-kultur och är även mycket för eko (eller ”bio” som de säger) och kvalitet i stort, fast kanske mer liksom ”bastant” än ”lätt” eller hur man ska uttrycka det… är även generellt sett ypperliga på återvinning!

    Det har sin charm och alperna är helt fantastiska både sommar som vinter. Men kan ändå kännas lockande att spurta igenom med medelhavet i sikte ;)…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *