Årets Rookie – Mes Dames

Mes Dames aw 2013

Mes Dames aw 2013

Årets Design Rookie 2013 blev Mes Dames! ”Mes Dames grudandes år 2009 i Paris av Lisa Wikander. Lisa har en examen i modedesign från L’Institut Supérieur des Arts Appliqués i Paris och har även studerat vid Textilhögskolan i Borås. Efter studietiden i Paris arbetade Lisa för modehusen Nina Ricci och Martin Marigela, men valde sedan att starta eget. Kollektioner skapas två gånger per år och säljs i butiker i Sverige och internationellt.” Rookies drivs sedan 2005 av Svenska Moderådet och är ett forum med syfte att stötta mindre modeföretag i deras etablering på marknaden genom olika projekt, nätverk och aktiviteter. Priset heter ”Joy of Fashion” och är framtagen av formgivaren Jeanette Karsten i samarbete med glasbruket i Målerås.

Joy of Fashion

Joy of Fashion

Det här inlägget postades i Annika, Fashion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>