Ciggreklam

 Monika Zetterlund

Monica Z filmen hade ju premiär nyligen och gissa om jag blev förvånad när jag såg en av pressbilderna. En stilig, elegant klädd Edda Magnason (kusligt likt Monica)poserar i sexigt svart fodral med en cigg!? Jag är förvånad att jag inget varken läst eller hört kritik om det. Under 80-talets glada dagar så var detta lilla förgiftade attribut ofta ett återkommande inslag i modebilder. När man körde fast och ville ”få till” bilden så löste ofta en cigg problemet. Ja, inte konstigt med det. På den tiden fanns inte en fotostudio som var rökfri. Det var mer vanligt än ovanligt att folk rökte. Det vittnade också reklamen om. Vissa klädmärken hade t.o.m. namn efter cigarettmärken. Men så under 90-talet vände vindarna och många tidningsredaktörer tog ställning mot. Såväl annonser, klädmärken med ciggnamn bojkottades och försvann med tiden. Mycket också med hjälp av Non Smoking Generation som gjort många betydelsefulla insatser under åren. Ja, och i och med det, fick det många att fimpa för gott. Att det varit trendigt att röka är ju i dag helt obegripligt.

camel dam Marlboro camel blogg-love2

Det här inlägget postades i Eva, Health, Not So Lovely och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>