Handgjorda borstar

irishantverk206307irishantverk206298

I slutet av 1800-talet startades ett litet borstbinderi i Stockholm. Det blev en lyckad rörelse, så lyckad att den finns än idag. Nu, som då dras varje borste för hand av människor som saknar synförmåga. Handgjort och fingertoppskänsla får här en ny dimension. Vilket är fantastiskt, tycker jag. Jag lovar om du köper en handgjord borste så tar du hand om den så livslängden blir lång. Bra i vårt slit och släng samhälle…

irishantverk 145996irishantverk206331

Borstarna säljs på  Iris hantverk på Kungsgatan i Stockholm. Det finns allt från brödpensel till broborste.  Borstarna tillverkas mestadels av naturmaterial.irishantverk 145993irishantverk206260 bilder från Iris Hantverk

 

Det här inlägget postades i Food&Drinks, Interior, Maria och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *