Greta Garbo svit

garborummet 5228_2-1

Greta Garbo Sviten på Radisson Blu Strand Hotel

För att hedra en av hotellets mest kända gäster inreder Radisson Blu Strand Hotel en svit som hedrar och genomsyrar filmstjärnans liv och glansdagar. Den nyinredda Greta Garbo-sviten är en del av firandet av hotellets numera 100-åriga historia och Stockholms första kändishotell. Det känns väldigt kul att få hedra Greta Garbos minne på detta sätt då hon under sin livstid bodde på hotellet under ett flertal tillfällen.

 Jag fick uppdraget att inreda hotellsviten och den förta sviten i världen där Greta Garbos familj samtycker till att vi gör en svit i hennes namn. Vilket har varit ett riktigt roligt att få ta del av filmstjärnans liv och att skapa denna svit.

Svitens genomsyras av Greta Garbos karaktär

Mitt mål var att inreda sviten så att hotellgästen får känslan av att kliva in i en svartvit film där glamour, lyx och dramatik blandas. Greta Garbos dramatiska filmgestalter har gett inspiration till svitens kulörer som går i svart och guld. Svitens val av tyg där sammet och siden återfinns i allt från gardiner till tapeter har inspirerats av Greta Garbos fantastiska klänningar. I ett av rummen finns även spegelmöbler inspirerade från hennes smycken. Det går det till och med att se hennes egna tillhörigheter pryda som dekoration, något som enbart har möjliggjorts tack vare ett nära samarbetet med Greta Garbos familj. Sviten är den ena sviten i världen som officiellt har godkänts och samtyckts av hennes familj.

bild-59

IMG_20121115_144819

IMG_20121115_144021

Klänning från Greta Garbos första film Gösta Berlings saga.IMG_20121115_145716   IMG_20121115_143426 IMG_20121115_143319 I sviten stod en klänning uppsydd från Gretas första film. garborummet 5268_3IMG_20121115_144230  bild-63

inredning från:

Osborne & Little/ Cadoro - Tapet och tyger (www.cadoro.se)

Sits - Soffa, fåtölj och divan (www.sits.eu )

Beckers - Färg  (www.beckers.se)

Frejas Boning - Sidebord och byrå (www.frejasboning.com)

Kamelo - Lampor, glas och produkter (www.kamelo.se)

Gallerix – Ramar (www.gallerix.com)

Svenska Filminstitutet – Lånad klänningen från filmen Gösta Berlings saga (www.sfi.se)

Garbosällskapet – Lånade bilder på Greta Garbo från olika filmer (www.garbosallskapet.hogsby.se)

Sängkläder -And More Collection (www.andmorecollection.se)

Old Touch – Lånade kläder, skor, hattar, resväska, hattbox och vaser

Tapetserare - Ylva Gutke, (www.minegen.biz)

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>