Stockholm furniture/light fair 2014

Ja jag vet det blev inte många möbler med färg med på bloggen, förutom soffan från Gärsnas, på årets Stockholm furniture/light fair fanns det mycket färg, de smtustiga pastellerna hänger kvar, vi ser nya material som inte varit med så mycket tidigare, Cembrit, Stenpapper, mm. Många möbler har blivit mer avskalad, som soffa och fåtölj Cajal från Lammhults, stol och bord Kaffe från Blåstation, på båda möbelserierna är gjorda av rör..

Metaller som koppar och mässing, nu ser vi de som detaljer på möblerna.

Här är några av nyheterna som visas under mässan:KALK Kalk Sideboard Design Ania Pauser för Klong.

Sideboardet KALK är tillverkat av Cembrit och ljus ask. Innanför det hårda yttre göms en mjukare insida klädd i ask. Inuti sideboardet finns det två lådor för förvaring av mindre ting. De fingertoppsvänliga knopparna gjorda av mässing dekorerar dörrarna som smycken. Den vackra benställningen är gjord av pulverlackat stål med mässingsfötter. Måtten är 160 x 44 x 72cm.

________________________________________________________________

mörkare-byrå

Glimmer Byrå, design Ania Pauser från Klong.

Byrån är tillverkad av Cembrit med tre större lådor av björkplywood. Formmässigt leker byrån med våra bilder av hårt kontra mjukt och vill utmana oss att komma nära och känna själva. De fingertoppsvänliga knopparna av mässing dekorerar lådorna som smycken. Den vackra benställningen är gjord av pulverlackat stål med mässingsfötter. Byrån kommer även att tillverkas i ask med Cembritdetaljer. Måtten är 90 x 43 x 112 cm.

________________________________________________________________

Lullaby_Monica_Forster_Lightyears

Lullaby taklampa av Stenpapper och askträ design av Monica Förster  för Lightyears

________________________________________________________________

LOLA

LOLA korg Design Pia Wallén för Klong

Förvarings korgen Lola är tillverkad i vegetabiliskt garvat läder. Den finns i två storlekar. LOLA är flatpack och viks ihop av ett stycke läder som monteras med specialdesignade skruvar. Mått: Liten 13 x 13 x 10 cm. Stor: 16 x17 x16 cm

________________________________________________________________

Cajal_2556[Gallery]Cajal_2568[Gallery]

 

 

Soffa och fåtölj Cajal, design Gunilla Allard för Lammhults.

 

________________________________________________________________

Kaffe_035_prod.jpg_432_370

 

Stol Kaffe design Thomas Bernstrom för Blå Station.

________________________________________________________________

 

4-DentWood

 

 

Stol Dent Wood Desing B504 för Blå Station

____________________________________________________________

pop_web_news

POP av Patrik Bengtsson & Pierre Sindre för Gärsnäs.

Soffserie med rygg och sits klädd i tyg eller läder, försedd med låga eller höga ljudabsorberande ryggskärmar överklädda med tyg eller läder.
Sittram med nozagfjäder, underrede i massiv ask eller bok/natur. Fristående bord alternativt fast kopplade med soffa. Skiva i ask eller bokfaner med sarg i vitlackerat stål. Underrede i ask eller bok/natur. Blomsterspaljé kopplad till soffsektion.

”POP är en flexibel modulsoffa som är lätt att kombinera i färg och form. Beroende på klädsel kan den uppträda klassiskt elegant eller lekfullt POPpig. En soffa som tillgodoser det moderna kontorslandskapets behov, inbjuder till möten, ger utrymme för enskilt arbete och erbjuder en självklar sittkomfort.”

_______________________________________________________________

 

Det här inlägget postades i Interior, Lifestyle, Maria och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>