Nyheter från Ire Möbler

hanna

Fåtöljen Hanna design Emma Olbers. utsedd till Årets stjärnskott på Elle Decorations design awards 2014.”

Safaristolen Hanna är tillverkad i en vit pigmenterad FSC-märkt ekstomme. Hannas bärväv i både sitsen och ryggen är i lin.

Ire Möbler presenterade flera nyheter på möbelmässan nu i februari. Jag tycker att deras stol Hanna är riktigt fin och även serien Dormi. Det jag kan konstatera är att former på stolar och soffor från samma tillverkare inte ser lika homogen ut, som det har gjort tidigare år. Här hittar vi både klassiska,  futuristiska modeller med både smala och bulliga former.

dormi

Domi design Josefine Alpens.

Dormi föddes under Josefine Alpens examensarbete på Malmstens som utfördes i samarbete med Ire. Tanken var att skapa en fåtölj, som också blev en soffa, som kunde passa i ett hem såväl som i en lobbymiljö eller ett företag och känslan skulle vara enkel men ändå lekfull. Ursprungsidén utgick ifrån huvudkuddens form och resultatet är en fåtölj som känns mjuk och inbjudande.ritz

 

Ritz design Jesper Ståhl.

”Mitt första sommarjobb, det var att tillverka möbelknappar i min farfars möbelfabrik, åtskilliga dryga timmar blev det – och många knappar. Detta var åttiotalet och som en tidig expert på möbelknappar bestämde mig för att knappar, det har jag fått nog av… Nu har det gått trettio år sedan dess och intresset och stoltheten för hantverket att göra kvalitetsmöbler är mer aktuellt än någonsin. Möbler som har en historia, ett ursprung, en signatur och ett sammanhang. Med fåtölj-serien döpt till Ritz, ville jag återkomma till möbelknappen, och nu inte bara som en parentes, utan som en accent! Jag ville utgå från knappen, och ge den en framträdande plats. Låta dess runda form komma igen i en generös rygg och armstöd, i träbenens profil etc. Och ingen liten knapp – en stor generös knapp. För de var de roligaste att göra!” säger Jesper Ståhl.

Det här inlägget postades i Interior, Maria och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>