Lördagsintervjun

Jag har fått äran att bli intervjuad av min vän Lotta som driver bloggen Bli Fantastisk

2-2

Denna lördag ska ni få bekanta er mera med en nära vän till mig som funnits i mitt liv i många år och som ständigt inspirerar mig. Annika och jag lärde känna varandra i Los Angeles för över 20 år sedan och har hållit ihop sedan dess. Vi har upplevt jordbävning, salsakvällar, roadtrip till Mexico, detox och hälsokurer, ett par svängar till NY där bla. vi hängde med  modeller och modefotografer på en roof top på Manhattan… åtskilliga inre resor, många gapskratt varvat med livsbetraktelser. Annika bjuder även på stor generositet och lånar ut sin soffa till mig när jag får Stockholmssug. Hon fick dessutom agera provklient under min utbildningstid till certifierad coach. Och skötte sig utmärkt.

Bakgrund:

Ekonomistudier på Högskolan Gävle

Marknadsföring på UCLA (University of California Los Angeles)

Designutbilning från FIDM ( The fashion institute of design and merchandising) i LA.

Annika har jobbat som designer i LA. Hennes första jobb var på ett designföretag som gjorde klänningar till många kändisar på the red carpet, tex Julia Roberts och Sandra Bullock.

Annika har även drivit egendesign studio/butik på Östermalm i Stockholm.

Modechef på en PR byrå

Nu är annika topstylist inom mode och lifestyle och även tv-kändis på det extremt populära programmet Go Kväll på SVT. Varje vecka har torsdags-programmet ”gör om mig” nästan 1 miljon tittare!! ( Det är verkligen att kliva utanför comfort zone, att i direktsändning prata inför så många människor, jag är galet imponerad att hon törs…)

http://www.annikanordstrom.com blogg http://www.solovely.se

1. Vad är viktigast för dig i livet?

Att må bra.

2. Vad gör du för att må bra?

Personlig utveckling på olika plan. Just nu yogar jag 3 ggr per v. Äter nyttigt, absolut ingen gluten. Älskar mina gröna smoothies.

Jag blir nyfiken på dessa drinkar och måste få lägga till en fråga, Vad innehåller dessa gröna drinkar?

Det varierar men just nu avocado, färsk gurkmeja, torkad brännässla, äpple, blåbär, linfrö, spenat. Jag har en längtan till att äta mera raw food.

3. Är det något som hindrar/begränsar dig?

Jag vet att det som begränsar mig sitter hos mig själv. Mina egna mentala stopp på både medvetna och omedvetna plan. Det omedvetna är dock lite svårare att få tag på men bitarna börjar att falla på plats.” Upp med trollen i ljuset så försvinner dem, ” hahaha!

4. Vad ger dig livsenergi?
Glädje, skratt, sol och värme. Även salsa ger mig livsglädje. Skogen ger mig också energi på ett grundande sätt.

5. Har du någon förebild/ någon du ser upp till?

Stilmässigt är det Beyonce och Lenny Kravitz.

6. Vad tilltalar dig hos dem?

Deras otroliga stilsäkerhet och att de äger scenen och det är då både det inre och yttre är i total flow.

7. Vad skulle du fortsätta med oavsett vad som händer dig i livet?

Personlig utveckling

8. Har du någon stor utmaning framför dig?

JA, en massa olika planer och projekt på gång, som vanligt hahaha! Jag har en grymt bra ide som jag håller på att utveckla. Jag lovar att dela med mig mera så fort det är klart…(Jag vet nog vad hon har på g…Har nämligen varit med och släpat små glasflaskor på flyget från New York och jag väntar med spänning på vad hon ska fylla dessa med…)

Jag har bott i LA i 7 år och har senaste åren spenderat och jobbat där minst en månad per år. Detta vill jag utöka för att jag trivs så otroligt bra där borta i värmen och den positiva inställningen som människor har där till livet. Jag känner mig hemma i det.

9. Vad skulle du göra om du vann 100 miljoner?

Oj 100 miljoner? Jag skulle definitivt lägga en stor del på välgörenhet. Föräldralösa barn som far illa ute i världen. Sen skulle jag placera pengar väldigt smart så att penningförsörjningen skulle vara säkrad livet ut. Sen skulle jag köpa exakt den lägenheten jag vill ha i Stockholm, cash! Och när jag ändå håller på, ett litet hus i Hollywood Hills med citronträd i trädgården…

Mina reflektioner:

Ja, hon är cool min tv-kändis och vän Annika…Hon har alltid gått sin egen väg och verkar så säker på sig själv. För att inte tala om hennes engelska! Känner mig som en amatör i hennes sällskap när vi reser. Hon liksom äger sin energi och svänger sig med rätt fraser. Jag brukar hålla mig i bakgrunden och le lite grann. I bland måste jag ta ett glas vin för att det ska lossna, och flyta på. Jag blir inte rolig på engelska, inte lika snabb i truten. (Kanske väldigt skönt för Annika i och för sig, att jag är lite mera tyst…) Och hon tillhör dessutom dem som liksom blir snyggare och snyggare med åren…Undrar vad det beror på? Kanske är det att hon jobbar med så roliga saker…?  Är det solen i LA? Eller är det de där gröna rawfood-shotsen hon drar i sig stup i kvarten…? Jag har inte riktigt tid att trixa med gurkmeja klockan 7 på morgonen känner jag…På helgerna i så fall, kanske jag får till det. Ska göra ett försök jag med.

Nu känner jag att jag vill till USA jag med, och jobba där lite då och då. Eller försöka med tv kanske…En talkshow, med intressanta gäster vore kul. Men bara med svenskar, så att jag kan vara mitt bästa jag… Vi får se, vad detta slutar…

Kram alla läsare och njut av nuet!

 

 

Det här inlägget postades i Annika, Lifestyle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>