The Burger Boat

Hej på er!
Jag fortsätter på Evas spår…. döskallar & food trucks men ändå inte…..

20140712-225212-82332919.jpg

20140712-225219-82339032.jpg

I Stockholm glider det runt en burger boat alltså en food truck på vatten, ja eller rättare sagt typ en husbåt som serverar hamburgare. Det är tre driftiga killar som satte i gång att bygga båten i våras och sjösattes gjorde den bara för ett par veckor sedan. Den lägger till lite här och där runt om i Stockholm, Hornstull, Gamla stan, Hammarby sjöstad, Rålambshovsparken med flera ställen. Och de har miljötänk den drivs nämligen av solceller och råvarorna är lokalproducerade. Deras koncept är ju kanon i dessa populära food trucks tider. Maten får man i en liten behändig papplåda. Om de skulle fråga mig hur de skulle utveckla sitt koncept så skulle jag tipsa om att göra egna fries, gärna även ett alternativ med sötpotatis fries. Kolla in på Facebook så får ni veta vart den lägger till nästa gång. Sigrun och jag hittade den vid kajen i Marievik förra veckan då vi var dödshungriga efter vår första sejour i varumärkes och företags strategi. Sigrun Yngvadottir är alltså min coach & konsult i just varumärkes och företags strategi. Sigrun berättar jag mer om en annan gång.
Vill ni veta mer om The Burger Boat så har ni all info här

20140712-224532-81932572.jpg
Idén med båten, the food boat eller the burger boat kläcktes i USA……

Nära vägkanten på en typisk amerikansk sylta vid en av Arizonas många och soldränkta highways föddes idén till företaget som idag är Burger Boat. Framför oss låg varsin hamburgare som tillagats av den karismatiska kocken Gus. Framför sin flottiga grill på baksidan av restaurangen har han under årens lopp och efter tusentals hamburgare lyckats fulländat sin teknik till perfektion. Doften lockade fram ett enormt välbehag hos oss och smaklökarna skrek efter en tugga, själva grundidén till Burger Boat, som i stunden var sannerligen diffus, slog rot i vårt undermedvetna. En bit nedanför restaurangen puttrade en trött husbåt runt på det blanka och rena vattnet i Lake Powell. Ett snigelspår av olja och bensinrester läckte ut från båten och från dess motorer bolmade en svart och obehaglig rök upp mot atmosfären. Den lilla stranden intill sjön var fullpackad med soldyrkare som med största sannolikhet kände den underbara doften av grillat från kockens Gus grill. Tänk om den trötta husbåten byttes ut mot en modern och miljömedveten båt som samtidigt sålde hamburgare i Gus anda? En mobil foodboat som kunde leverera mat direkt till konsumenten utan att han/hon behöver lämna sin favoritplats i solen? Uppenbarelsen var total och vi började direkt skissa på en potentiell affärsplan och olika tillvägagångssätt. Detta lilla stopp vid vägen intill Lake Powell blev startskottet för Burger Boat som nu, ett år senare, kommer att förse Stockholmarna med stadens godaste hamburgare utan att du som kund behöver lyfta ett finger. Med hjälp av solpaneler,elmotorer och närproducerade råvaror hjälper vi till att hålla Stockholm grönt och rent, precis så vi vill att våra barn och barnbarn ska få uppleva huvudstaden.

 

Det här inlägget postades i Annika, Food&Drinks, Lifestyle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *