Island och bad i varm källa

IMG_0904-0.JPG
Man passerar inte Island utan ett bad i varm källa. I detta karga, ödsliga lavalandskap låg detta fantastiska ställe ”The Blue Lagoon”. En av öns största turistattraktioner. Det mineralrika vattnet i lagunen är 35 grader varmt, ogenomskinligt i härlig turkosblå färg.

IMG_0908.JPG
Lite känsla av spa a la Disneyland var det allt. Stora resegrupper och lite väl många mobiler och drinkar i badet.

IMG_0911-0.JPG
Flytande massagebehandling på luftmadrasser. Av torrdräkts beklädda manliga massörer. Då jag såg det först trodde jag det pågick någon form av livräddning m icke. Väl det.

IMG_0910.JPG
Noterade att det var förvånansvärt många med ansiktsmask. Särskilt män vilket är en ovanlig syn men det visade ju sig att det var en av den blå lagunens tillgångar så samtliga fruar klappade ju glatt in både sig själva o deras män, så klart!
Man kunde själv greppa på botten på vissa ställen efter leran. Om inte så fanns särskilda lerstationer utsatta lite varstans som med slev förenklade tillgängligheten av leran.

IMG_0905.JPG
När jag utforskade den sandkorniga bottnen som peelade mina fötter, fick jag upp denna svarta vulkansand. So lovely!

IMG_0906.JPG
Dis och dimma trots dagtid. Notera neonklädda vakten bland avklädda glada turister.

IMG_0909.JPG
Jag avslutade denna dag på lagoonens restaurang med en fantastisk god lax m pepparrotskräm. Dagen på lagunen var en upplevelse ej att glömma. Minus var bastun som inte hade värme nog. Håret fick en obehaglig konsistens och det tog dagar att återhämta sig. Kändes som om jag tvättat det i bakpulver. Mineralbadet gjorde det väldigt, väldigt torrt men mycket annat kroppsligt gott.

IMG_0894.JPG
När jag kl 15 lämnade lagunen var det lika mörkt som när jag anlände kl 10.30.

IMG_0893.JPG

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *