Jeans jeans jeans

Hitta dina favoritjeans veckans Aftonbladet Söndag. Jag har gjort en jeansguide. Vet du förresten vad ordet denim kommer ifrån? Det speciella tyget som användes till jeans i guldruschens California importerades från franska Nimes, från Nimes alltså de Nimes, som sedan blev denim. Och ordet jeans sägs komma från franskans bleu de Génes, blått från Genoa där ett liknade tyg kom ifrån. Génes eller helt enkelt jeans blev namnet på blå brallorna vi bara älskar.

(null)

(null)
Fotograf Maria Östlin, Stylist Annika Olmås Nordström, Hår & make Anna Frid, Modell Sandra/Nouveau, Assistent Nathalie Chavez.

Det här inlägget postades i Annika, Fashion, Lifestyle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *