Managua, Nicaragua, Operation Smile

Jag landade i Managua klockan 10 på kvällen den 14 maj. Hade ingen aning vad jag hade att vänta mig, allt var nytt, sjukhusvärlden, volontärgrejen, Nicaragua. Ja jag kände att jag verkligen hade steppat ut ur min comfort zone. Kommer till hotellet runt midnatt, när jag checkade in så sa de att min room mate hade redan checkat in, hon heter Joanna. Oh herregud tänkte jag vem är det och sover hon nu? Det var rivstart redan från början, så bussen till sjukhuset där vi skulle ha screening, dvs inskrivning av alla som hade kommit för att få en operation gjord av Operation Smile skulle gå redan  kl 5.30 morgonen efter. Min room mate sov när jag smög in i rummet, hon sov när jag gick upp igen efter några timmars sömn. Så innan jag gick väckte jag henne med ”Good Morning Joanna I´m Annika your room mate” Lite speciell känsla där hade vi delat rum en natt utan att veta vilken den andra var. Hon kikade upp med ett leende och ett Hi Annika. Vilken tur jag hade som fick en sån trevlig room mate. När vi kom fram till sjukhuset så möttes vi av ett hav av barn med sina föräldrar som väntade på att få bli inskrivna.IMG_8579.JPGIMG_8580.JPGIMG_8583.JPGÖver 300 patienter skrev vi in den dagen. Vi hade satt upp olika stationer, först var inskrivningenIMG_8573.JPGSen slussades de vidare till fotografering och sen vidare till doktorerna, sjuksystrarna, provtagningarna, tandläkarna. Jag träffade Doris som jag skulle jobba med hon som var ansvarig för paper medical records, det tog någon mening på engelska innan jag förstod att hon inte pratade ett enda ord engelska. Så vilken prövning och vilken tur att jag pratar lite spanska. Boxarna med allt material, inskrivningsblanketterna och mapparna och kamerorna hade fastnat i tullen, så vi fick improvisera med uppkopierade blanketter i allhast, en kamera som sedan visade sig inte gick att få ut bilderna från pga av sladdproblem, så minst sagt en intensivdag. Härligt att träffa alla barnen!IMG_8582.JPGIMG_8995.JPGOperation Smile, Operacion Sonrisa Nicaragua 2015 har börjat.

Det här inlägget postades i Annika, Health, Lifestyle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *