Nygårdsanna hösten 2015

Jag gillar Nygårdsanna!!!

Till hösten 2015 har Nygårdsanna reflekterat över hållbarhet vilket syns i kollektionen där material från tidigare säsonger har plockats fram och använts igen, nu i en ny kontext. Tanken kring hållbarhet och återbruk har Nygårdsanna fått från sin mormor, som förvisso aldrig pratade om det, men som hade det i händerna. Genom henne lärde sig Nygårdsanna konsten att sy kläder gjorda för att användas, slitas, patineras och ärvas. Det är ett arv hon har vårdat och förvaltar i sitt skapande. Plaggen har alltid designats för att de ska leva länge, slitas vackert och ärvas och där färger, material och detaljer återkommer med jämna mellanrum.

”Jag lärde mig att inte slänga. Istället sparar jag, och tar fram. Den här hösten syns det bäst på två av de randiga plaggen. Jag lät stickerskorna i fabriken ta fram restgarn från alla tidigare säsonger. Så fick de sticka ränder av alla färgerna. Lite som en trasmatta, fast med mjuk shetlandsull istället för rivna tygremsor. Spetsen på Libertyklänningen hade jag också sparat från förut. Och alla knapparna. Visste du förresten att vi ofta skickar garn, knappar eller tygbitar till den som vill lappa och laga favoriter köpta för många år sedan? Det är hållbarhet, som jag lärt mig den”, säger Nygårdsanna om kollektionen för hösten 2015.

W 2015-01W 2015-04W 2015-17W 2015-02W 2015-12W 2015-05W 2015-16

Bilderna är som vanligt tagna av The Carl Bengtsson!

 

 

 

Det här inlägget postades i Annika, Fashion, Lifestyle och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nygårdsanna hösten 2015

  1. Elisabet Sjölund skriver:

    Samma ”pirriga” känsla varje säsong. Hur ser denna kollektion ut! Njuter när jag får bläddra mellan de olika plaggen. Har köpt kläder från Nygårdsanna ända sedan de lanserades i Uppsala på Herta och Herbert för många många år sedan. Älskar dem fortfarande. Kram från Elisabeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *